Tuesday, 4 August 2020

HOTEL BAJET DI INDERA MAHKOTA,KUANTAN

Salam...sudah lebih 4 bulan kami tak turun ke Kuantan..sejak PKP hari tu..kini tiba masanya anak perlu menyambung pengajian semula..so,Kuantan!Here we come..

Disebabkan kami perlu menghantar anak bongsu pulang ke asrama (Melaka) dulu,maka kami sampai lewat ke Kuantan.For a brief one night stay..we chose this budget hotel for accomodation.

Hotel Sri Manja

Pic- credit to azure.websites

Booked hotel melalui Agoda

Location 

Hotel butik ...very close to highway..& yang paling dekat dengan UIA,Kuantan.
Kuantan City- 6 km
Kuantan Medical Centre- 1.4 km
UIA Kuantan - 2.1 km
Hospital Tengku Ampuan Afzan,Kuantan - 7 km

Process check in
 - lancar (tak ramai orang sebab Covid-19).Check in / out mengikut SOP PKPP.Staff pakai masks.Customers kena register nama & scanned for body temperature on daily basis.

New norm


Restaurant closed


Parking


Spacious ample parking lot at the back of the hotel

Wifi.

Free.Strong sebab router wifi tu depan bilik kami (we're lucky!)

Keadaan dalam bilik

Bila saya browse.. bilik paling besar (family room) adalah utk triple- menempatkan 1 katil queen & 1 katil single.Kami book 2 unit Deluxe Rooms..sempoi je bilik,tapi bersih & agak luas..boleh solat jemaah 2 orang.

1 double bed
1 double bed



TV & coffee set .Takde mini bar
Pic- credit to azure.websites


Bilik air with opaque glass door

Jangan tak tau..kecik-kecik pon,hotel ni ada swimming pool tau!Tapi,tak dibuka sebab PKPP ni..

Nearby eateries around Hotel Sri Manja *

< 500m - 1 km

Dapur Mama – nasi kukus dengan lauk ayam /daging (betul-betul  sebelah hotel)




Lebak  Cafe– western food
Starbucks
Secret Recipe
Al Masha Nasi Kandar
Warung ABC
Nasi Vanggey
Burger Kings
Restoren D’Wafi  (sarapan pagi)

1-5 km
Restoren Mohd Chan (Chinese Muslim restaurant)




McDonald’s
KFC
Jungle Food Court
Jaman Tory



Lemang To’ki ..bersebelahan Bazar Serambi Teruntum






5-10km
MyMama Nasi Kukus




Wan Satay House
Sara Thai
Ana Ikan Bakar Petai
Eda Yasin Nasi Minyak


Sate Zul




Mustaffa Cendol



Micasa Café by the River (restoren tepi Sg Kuantan)
Warung Poksu Moksu 

Warung asal di tepi jalan,sebelah Balai Polis Peramu 

sata & goreng2 tepung

Sekarang dah upgrade ke restoren (warung asal masih beroperasi)


Main attraction kat Kuantan...tak lain tak bukan...Pantai Telok Cempedak (11 km dari hotel)


Saya share recent VIDEO kat Telok Cempedak..


Tu je lah serba sedikit perkongsian tak berbayar ni.Moga-moga bermanafaat


No comments:

Post a comment