Sunday, 3 January 2016

Day 7 New Zealand- Milford-Dunedin-Part 2

Milford -Dunedin

1130-Finished Cruise
1150-Homer Tunnel
1300-Deer Flat,tepi sungai,ada lupin
1420-Mobil Te Anau $36
1435-Public Dumping Site
       -Solat
        -Cooked n had lunch at Lakefront Te Anau-nasi goreng,ayam goreng,telur mata
1610-Bertolak ke Dunedin
Passed by Lumsden town
Spotted rainbow otw
1810-Balclutha (Big River Town)most prominent structure in the town is the concrete Balclutha Road Bridge across the river
Takes photo at Lake Waihola
2045-Dunedin Holiday Park
St Kilda Beach
Dinner

Assalamualaikum.....Bertemu kembali....
Alhamdulillah.....continue from the last post.....where were we?......
Ok......Lepas selesai bercruise at Milford Sound....kami pun perlahan lahan meninggalkan Milford...melalui Homer tunnel....Cuaca baik....

Trip hari ni akan ke Te Anau....118km....dan isi minyak.....dan akan terus ke Dunedin....292km....So akan menjadi perjalanan paling jauh pernah kami lalui di New Zealand ni.....

Sebelum tu memang dah niat nak singgah dibeberapa jeram yang tak sempat singgah semalam....tapi port nak berhenti ni payah sikit sebab takda tepi jalan yang lebar....







Some of the stops.....

One of the beautiful Valley..down there Route Burton Trek
Burung Kea
This place is called Route Burton Trek.....The famous track that can connect you to Queenstown and Milford.....




Deer Flat Camping Ground...free...Clean...and air sungai dia so clear and clean ....sempat saya hirup....sedap dari normal mineral water yang pernah di rasa...



Sedap air sungai ni



Kami berhenti di Te Anau Lakefront ....settle a few things at Public Dumping Site....then memasak , solat..dan berehat di sini.....awesome place....Siap ada tempat berBBQ ....we didnt need that......






 Perjalanan diteruskan ke Lumpsden, Balclutcha dan Gore.....


New Zealand ni memang banyak pelangi....sebab hujan renyai dan tasik banyak....
Otago Cows
Bridge near Balclutcha
Another stop and rest.....
Beautiful NZ
And there...akhirnya sampai kami ke Dunedin around 8.20pm.....


Dunedin Holiday Park

Before I came here...I knew there is a Popular Beach nearby....
ST KILDA Dunedin





Pantai ni memang happening...angin kuat...semua terbang...about 800m from the Park....sampai sana baru realised battery spare tak bawa....nasib baik ada satandby camera fujix30.....but not before habis seluar dan kasut lencun huhu......

Back to campsite...had sup ayam n salmon sweet and sour salmon for dinner...esok jalan-jalan Bandar Dunedin....good nite..n sweet dreams...


No comments:

Post a Comment