Thursday, 10 September 2015

day 7 Turkey 2013- Bolu->back to Istanbul


Selesai 1 pusingan tour Turki...kami kembali semula ke Istanbul.Yes,Istanbul ...Aku Datang.Lagi!

Selepas check out dari Koru Otel,Bolu...kami menuju semula ke Istanbul.Sedih,kerana percutian kami telah sampai ke penghujung.

On the way,kami singgah melawat beberapa tempat seperti Ayyub Al-Ansari New Mosque dan Sulfymaniye Mosque.Gambar-gambar maybe dah misplaced somewhere.Sorry..

Unfogettable experience kat masjid ni...jam tangan anak perempuan kami telah dicopet oleh penyeluk saku di sekitar kawasan masjid.Kejadian berlaku tanpa disedari..sepantas kilat,antara tempat wudhu' (tempat wudhu' perempuan biasanya di luar masjid,underground level) dan ruang solat wanita.Kesian anak kami tu..jam hadiah harijadi yang baru pakai seminggu...

Acara seterusnya ..shopping di Grand Bazaar & Spice Bazaaar...

Entrance Grand Bazaar
Rata-rata pekedai..sangat friendly
Gadis remaja membelek shawl..apa lagi?
Happy bro ni...bisnes banyak masyukk..






Penat bershopping...isi perut pulak..apa lagi?Kebab keboom..

Serius je mula-mula



Wah..gumbira akhirnya!




Habis bershopping...pulang semula ke hotel untuk merehatkan diri...

Esok,last day in Turki..


~bythewife~

No comments:

Post a Comment